actueel

 

Er zijn diverse manieren om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het werk van Onyame.

In de agenda vindt u de aankomende evenementen van en/of voor Stichting Onyame. Twee keer per jaar verschijnt onze nieuwsbrief. Ook schrijft projectcoördinator Marleen regelmatig een column over haar werk in Ghana. Volg Onyame ook via facebook voor het laatste nieuws.

 


shea butter store

Joke Hospes verkoopt Shea Butter uit Ghana in Nederland. Het wordt geproduceerd door vrouwen in een achterstandspositie uit het noorden van Ghana. De vrouwen maken gebruik van een microkrediet verleend door Stichting Onyame. Onlangs is door Niels Braamse een webshop gerealiseerd om de Shea Butter te kunnen verkopen. Alle opbrengsten van deze webshop gaan naar Stichting Onyame.

Shea Butter is een plantaardig vet/boter met een nootachtige geur, gewonnen uit de vrucht van de Afrikaanse Karitéboom. Het is te gebruiken voor een veelvoud van doeleinden: als huidcrème, lipbalsem, zonbescherming, anti-aging crème, bij zwangerschapsstriae, dode haarpunten, eczeem, psoriasis, littekens, wonden en insectenbeten.

Onyame dankt Joke en Niels voor dit mooie initiatief. Bestellen kan via sheabutterstore.nl

 

 


steun uit ermelo

Twee vrijwilligsters van stichting Onyame, Maria en Harma, zetten zich al jaren in voor fondsenwerving in en rond Ermelo voor stichting Onyame. Ze staan regelmatig op een braderie en onderhouden contacten met een pluktuin waar tasjes van/voor Onyame worden verkocht en met andere instanties zoals de wereldwinkel en kerken in Ermelo, die het werk van Onyame ook een warm hart toedragen. In de pluktuin was onlangs een barbeque, waar Harma en Maria ook met een kraampje manden en tassen, maar ook zelfgemaakte jam et cetera verkochtten voor onze stichting.

Elke dinsdag is er van 10.00–12.00 uur Open Kerk in de Immanuel Kerk in Ermelo. Men kan er een kopje koffie of thee drinken, mensen ontmoeten of op adem komen en er is gelegenheid om te luisteren naar orgelspel en zang. De toegang en koffie/thee zijn gratis, maar er staat een collectebus, waar een vrijwillige bijdrage in gedaan kan worden. De opbrengst van de collecte van 2018 is bestemd voor stichting Onyame, namelijk voor het opknappen van een ontmoetingsruimte voor de vrouwengroepen in een dorp in noord Ghana. Deze ruimte wordt ook beschikbaar gesteld voor een nieuw gestartte kerk in het dorp.

We zijn uiteraard heel blij met de inzet van Maria en Harma en dankbaar voor allen die gehoor geven aan hun oproep om bij te dragen aan ons werk.
—september 2018